Als je dol bent op ontbijtgranen in je ontbijt is het slim en daarnaast leuk om je eigen granola te maken! Veel muesli’s en granola in de supermarkt bevat namelijk veel suiker. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar deze uitzonderingen zijn vaak ook heel prijzig. Daarnaast kun je het zo makkelijk zelf maken! Daarom hieronder een simpel en lekker recept voor je eigen ontbijtgranen! Deze granola met banaan is voedzaam en zeker 2 weken goed houdbaar in een afgesloten pot. Laat je mij weten als je de granola hebt gemaakt?
Huisgemaakte granola met banaan
Ingrediënten
- 300 gram havervlokken
- 2 rijpe bananen
- 125 gram ongezouten noten
- 125 gram pompoenpitten
- 50 gram cranberries
- 30 gram lijnzaad
- 3 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel kaneel
Instructies
- Prak de bananen in een grote kom.
- Voeg vervolgens de kokosolie, honing en kaneel toe. Mix het goed door elkaar, zodat zoveel mogelijk stukjes banaan fijn zijn.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
- Voeg vervolgens de havermout, lijnzaad, noten en pompoenpitten toe en mix alles goed door elkaar.
- Verdeel vervolgens het mengels over een bakplaat.
- Doe de pakplaat in de oven en bak de granola af in circa 15 minuten. Schep de granola tussendoor om, zodat alles goed bruin wordt.
- Haal de bakplaat na circa 15 minuten uit de oven en laat de granola goed afkoelen, daarna kun je de granola bewaren in een afgesloten pot.
Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #foodwithalyss. Enjoy!