Ontbijten met havermout is een gezonde start van de dag. Havermout bevat namelijk een grote hoeveelheid aan voedingsvezels en bevat daarnaast ook eiwitten. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel. Ideaal, want zo ben je extra productief in de ochtend en snak je niet gelijk naar een tussendoortje! Ook verlaagd havemout je cholesterol en bevat havermout veel antioxidanten. Over het algemeen is havermout dus lief voor de lijn!
Havermout bevat van nature geen gluten. Maar komt in veel gevallen wel in aanraking met glutenbevattende granen zoals tarwe. Haverproducten zijn geschikt voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie). Maar belangrijk is dus wel om altijd het etiket te lezen.
Havermout is dus lekker, makkelijk en ook nog eens supergezond. Ik ontbijt er zelf het liefst elke dag mee! En het fijne is, je kunt er lekker mee variëren. Eén van mijn favorieten is havermoutpap met appel, rozijnen en kruiden zoals kaneel, kardemon en speculaaskruiden. Op deze manier krijg je een heerlijke (gezonde) appeltaart smaak en start ik mijn dag vol energie!
Gezonde appeltaart havermout ontbijt
Equipment
- Steelpan
- Pollepel
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 1 middel grote appel
- 200 ml water
- 15 gram rozijnen
- 1 tl kaneel
- ½ tl speculaaskruiden
Instructies
- Snijd de appel in kleine blokjes en breng de appel met een klein laagje water (circa 50 ml) aan de kook in een pannetje, zodat de appel alvast lekker zacht wordt.
- Voeg vervolgende de kaneel, speculaaskruiden en rozijnen toe en roer alles goed door.
- Als de appel zacht is geworden voeg je de havermout en de rest van het water toe.
- Roer regelmatig door tot de havermout al het water heeft opgenomen en de havermout, rozijnen en appel lekker zacht zijn geworden.
- Schep de havermout over in een kommetje en geniet van je ontbijt!
Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #coffeewithalyss. Enjoy!