Zóóó… dit is een lekkere snack. Vooral als je gek bent op chocolade en kokos! Menig foodblogger noemt ze ook wel bliss balls, power balls of vegan truffels. Deze chocolade kokos balletjes zijn lekker, gezond en ook nog eens makkelijk om klaar te maken. Heerlijk bij de koffie of mee te nemen als kleine snack voor op werk of onderweg als je even wat extra energie nodig hebt!
Choco kokos dadel balletjes
Equipment
- Blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 35 gram kokosrasp
- 150 gram dadels
- 50 gram havermout
- 1 grote lepel tahin
- 1 el cacao
- 1 scheutje melk (melk naar keuze)
Voor de topping
- 1 stukje pure chocolade (80%)
- extra kokosrasp
- extra cacao
Instructies
- Leg de ontpitten dadels in een bakje met warm water en laat deze circa 10 minuten erin tot de dadels zacht zijn.
- Mix vervolgende de dadels, havermout, kokosrasp, tahin, cacao en melk met elkaar in de keukenmachine of blender tot een gladde massa.
- Schep de massa over in een kom en zet het mengsel 10 minuten in de koelkast.
- Haal het mengsel uit de koelkast en draai circa 15 ronde balletjes.
- Rol de helft van de balletjes door wat extra cacao en de andere helft door wat extra kokosrasp.
- Smelt de pure chocolade en drapeer dit over de balletjes.
- Zet de chocolade kokos dadel balletjes nog even in de koelkast zodat ze lekker koud en stevig worden. Enjoy!
Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #foodwithalyss. Enjoy!